Domácí mandlové mléko

Také máte rádi rostlinná mléka a snažíte se vyhýbat mléku kravskému? V tom případě jistě oceníte recept na mandlové mléko, které oproti kupovanému připravíte za polovic.


3.37x

Postup přípravy

Mandle i se slupkou namočíme přes noc do studené vody, druhý den je propláchneme a scedíme.

Mandle vsypeme do vysoké nádoby, dolijeme 0,5 l vody a rozmixujeme na jemno. Dolijeme vodou podle toho, jakou chceme hustotu mléka. Mandlové mléko ochutíme špetkou soli a osladíme. Na oslazení lze použít med, agávový či javorový sirup, případně třtinový cukr. Mandlové mléko scedíme přes plátýnko a máme hotovo.

Hotové mandlové mléko uchováváme v lednici.

Zbylou mandlovou drť můžeme použít k přípravě moučníků, dezertů apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí mandlové mléko

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Ostatní