Domácí majonéza bez vajec

Výborná bezvaječná majonéza, kterou si můžeme ochutit podle své chuti. Vyzkoušejte jednoduchý recept.


4.633x
10 min
4×

Postup přípravy

Do vysoké nádoby dáme mléko (stačí polotučné) a tyčkovým mixerem šleháme za pomalého přikapávání oleje do pěny. Pokud je pěna málo hustá, přidáme ještě trochu oleje. Nakonec dochutíme tím, co máme rádi, například hořčice, pepř, sůl, sójová omáčka, citronová šťáva apod.

Také můžeme připravit tatarskou omáčku, když přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené kyselé okurky.

Domácí majonézu bez vajec používáme podle chuti při právě různých pokrmů.
user-icon

autor Sopťa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí majonéza bez vajec

Zpět na recept