Domácí koblihy podle Gabriely Soukalové

Recept na skvělé domácí koblihy tak jak je připravuje biatlonistka Gabriela Soukalová.


4.526x
120 min
1×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku (aby byla nadýchanější) a uprostřed uděláme důlek. V hrnku mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, promícháme vidličkou a necháme v teple asi 15 minut vzejít.

Připravený kvásek vložíme do důlku v míse. Cukr, máslo, špetku soli a žloutky vyšleháme do hladké pěny, kterou spolu se dvěma lžícemi rumu a zbytkem mléka přidáme k mouce s kváskem. Z toho vznikne vláčné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout nejméně hodinu (na teplém místě), poté těsto znovu propracujeme a rozválíme na placku silnou asi 2 cm.

Z těsta nožem odkrajujeme takové části, aby se každý koblížek vešel do dlaně. Každý kousek by měl mít průměr asi 3 cm. Doprostřed koblížku dáme Jahodový Extra džem Hamé a opatrně vytvoříme uzlíčky, které nahoře pevně spojíme. Spojenou částí dolů položíme koblihy na plech vyložený pečicím papírem a dáme znovu do tepla kynout.

Do hlubšího hrnce nalijeme tolik oleje, aby v něm koblihy mohly plavat. Koblihy vkládáme do rozpáleného oleje tak, aby se nedotýkaly. Během pečení je obracíme, aby zezlátly rovnoměrně. Hotové koblihy ještě zlehka pocukrujeme.

Poznámka: Recept vystačí na přibližně 30 koblih.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí koblihy podle Gabriely Soukalové

Zpět na recept