Domácí játrová paštika

Tento recept na játrovku vás bude stát méně než v obchodě. Dobře si pochutnáte, když si ji namažete na čerstvý chléb.


3.8117x
60 min
4×

Postup přípravy

Játra podle potřeby odblaníme. Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme. Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme.

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule. Na sádle je osmažíme dozlatova. Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme.

Vařená játra vyjmeme z vody a vložíme je do mixéru. Přidáme smažená vejce na cibulce a důkladně najemno rozmixujeme. Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika bude vláčnější.

Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic. Ty uzavřeme a necháme vychladnout. Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice. Játrové paštiky neděláme velké množství do zásoby. Je lepší udělat si zase čerstvou.

Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor Pepík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí játrová paštika

Zpět na recept