Recept na nejlepší domácí housky, který jste kdy jedli. Recept mám po babičce.
Hodnocení
5.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Hladká mouka 300 g
Polohrubá mouka200 g
Sůl1 lžička
Cukr1 lžíce
Vejce1 ks
Žloutek 1 ks
Sádlo3 lžíce
Mléko1/3 l
Droždí30 g
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouky, sůl, přidáme vejce, žloutek, rozpuštěné sádlo, vykynutý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. -> Jak zachránit těsto, když nekyne?
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků a ty pak ještě na tři a upleteme housky.
Housky dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme olejem, posypeme sezamem, mákem a pečeme na 190 °C 20 minut.
Domácí housky po babičce podáváme podle chuti jako přílohu, na snídani apod.