Překvapte na Velikonoce koledníky domácími čokoládovými vajíčky. Na tento recept vám postačí pouze dvě suroviny.
Hořkou čokoládu nalámeme na menší kousky a dáme do hrnce. Vezmeme si vetší hrnec, nalijeme do něj vodu a přivedeme ji k varu. Na tento hrnec položíme hrnec s čokoládou a čokoládu necháme na vodní lázni rozpustit. Když je čokoláda rozpuštěná, tak ji nalijeme do formiček na vejce. Formičku dáme na chvilku do mrazáku, kde nám čokoláda ihned ztuhne. Poté z formiček opatrně vajíčka vyloupneme. Do jedné poloviny nasypeme lentilky a druhou polovinu vajíčka položíme na vteřinku na rozpálenou pánev, aby se nám spojovací část rozpustila a ihned přiklopíme k sobě. Takto postup opakujeme. Do náplně můžeme použít třeba nutelu nebo oříšková másla.
Připravená čokoládová vajíčka skladujeme v chladu a poté podáváme koledníkům.
Velikonoční svátky mají být veselou a barevnou oslavou jara, obrovské množství čokolády, které si však děti obvykle přinesou domů z koledy, zůstává často nevyužité ještě dlouho po Velikonocích. Zkuste to letos trochu jinak.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena