Domácí česnekový sýr

Z čerstvého kravského mléka doma připravený lahodný sýr.


4.735x
0
3×

Postup přípravy

Mléko necháme při pokojové teplotě do druhého dne zkysnout.

Pak mléko pomalu zahříváme na teplotu 50 stupňů, vypneme a přiklopené necháme na teple pomalu vychladnout.

Po vychladnutí slijeme syrovátku a tvaroh necháme buď jen okapat na sítu nebo ho přes plátno ještě trochu vymačkáme. Tvaroh ochutíme solí a česnekem (čerstvý, nevyprchaný), uložíme do porcelánové misky, přikryjeme plátýnkem a necháme 2 dny "zrát".

Během zrání tvaroh (sýr) několikrát propracujeme. Pak česnekový sýr zabalíme do plátýnka a ještě den ho necháme odpočívat.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí česnekový sýr

Zpět na recept