Domácí česnekový sýr

Z čerstvého kravského mléka doma připravený lahodný sýr.


4.735x
0
3×

Postup přípravy

Mléko necháme při pokojové teplotě do druhého dne zkysnout. Pak mléko pomalu zahříváme na teplotu 50 stupňů, vypneme a přiklopené necháme na teple pomalu vychladnout. Po vychladnutí slijeme syrovátku a tvaroh necháme buď jen okapat na sítu nebo ho přes plátno ještě trochu vymačkáme. Tvaroh ochutíme solí a česnekem (čerstvý, nevyprchaný), uložíme do porcelánové misky, přikryjeme plátýnkem a necháme 2 dny "zrát". Během zrání tvaroh (sýr) několikrát propracujeme. Pak česnekový sýr zabalíme do plátýnka a ještě den ho necháme odpočívat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí česnekový sýr

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena