Domácí buchtičky se šodó

Klasický recept na sladký hlavní chod.


4.515x
90 min
1×

Postup přípravy

Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Tři lžíce vlažného mléka smícháme s rozdrobeným droždím, lžičkou cukru a lžičkou mouky a necháme vzejít kvásek.
Do mísy si prosejeme mouku a smícháme ji s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo a žloutky rozšlehané se zbylým mlékem a špetkou soli. Nakonec přijde kvásek. Těsto na kynuté buchtičky propracujeme a necháme kynout cca 50 minut na teplém místě. Těsto na buchty nezapomeneme poprášit moukou a přikrýt utěrkou.

Vykynuté těsto rozválíme na vále, vytvoříme rolku a nakrájíme ji na kousky. Nakrájené buchtičky klademe na máslem vymazaný plech či pekáček a mašlovačkou je potíráme po stranách a vždy připlácneme k sobě. Na plechu necháme buchtičky ještě cca 10 minut kynout.

Buchtičky pečeme v předehřáté troubě cca na 160 - 180 °C dozlatova. Ještě horké je od sebe oddělíme a dáme do mísy.

Omáčku (šodó) připravíme tak, že ve studeném mléce rozmícháme pudink a metličkou prošleháme, nezapomeneme přidat cukr. Prohřejeme a metličkou mícháme do zhoustnutí.

Buchtičky rozdělíme na nahřáté talíře, polijeme podle libosti šodó a ihned podáváme jako sladký hlavní chod, který dobře zasytí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí buchtičky se šodó

Zpět na recept