Vaření.czReceptyLahodné buchtičky se šodó

Lahodné buchtičky se šodó

Sladká česká klasika, které neodolají děti ani dospělí.


0.00x
60 min

Ingredience

těsto

50 gcukr
100 mlolej
1 špetkasůl
2 ksvejce
0.5 kostkymáslo
200 mlmléko
25 gdroždí
500 ghladká mouka
1 lžícecitronová kůra

krém

2 lžícecukr
600 mlmléko
1 ksvanilkový lusk
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

V míse smícháme droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce mléka a lžíci mouky, necháme v teple vykynout. Prosátou mouku smícháme s cukrem, solí, citronovou kůrou, vejci, olejem a vzešlým kváskem. Přidáme zbylé mléko a vypracujeme těsto, které pak ještě necháme kynout. Těsto pak vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na čtyři stejné části a rozválíme na válečky. Ty pokrájíme na kousky a z nich tvarujeme bochánky, které naskládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. Každou buchtičku důkladně potřeme rozpuštěným máslem. Necháme v teple ještě asi půl hodinky kynout, pak je v troubě předehřáté na 180 °C pečeme dozlatova. Vanilkový pudink důkladně rozmícháme spolu s cukrem v trošce mléka. Zbylé mléko ohřejeme, přidáme dvě lžíce cukru a přilijeme rozmíchaný pudinkový prášek. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme nanejvýš 1 minutu. Pudink by měl být malinko řidší, než když jej připravujeme obvykle. Poté vmícháme dřeň vanilkového lusku. Hotové vanilkové šodó ihned podáváme přelité přes připravené porce buchtiček.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahodné buchtičky se šodó

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena