-> Na čem smažit aneb Které tuky jsou nejvhodnější na řízky i koblihy?
- Z droždí, teplého mléka (ne horkého) a lžičky cukru uděláme kvásek.
- Z uvedených ingrediencí a kvásku zaděláme těsto, teplé mléko přidáváme podle potřeby, množství je jen orientační. Těsto necháme vykynout.
- Těsto vyválíme na plát silný cca 1 cm, lehce vyznačíme kolečka a do středu koleček klademe marmeládu. Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků marmelády vykrajujeme koblihy.
- Koblihy s marmeládou necháme asi půl hodiny kynout.
- Dobré domácí koblihy potom smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje z obou stran nebo ve fritovacím hrnci.
-> Jak zachránit kynuté těsto a co dělat, když nekyne?
Zajímavé komentáře
Re: tuk do těsta
Re: tuk do těsta
Komentář k receptu Dobré domácí koblihy
tuk do těsta
Komentář k receptu Dobré domácí koblihy