Dobrá šlehaná bábovka

Recept na snadnou bábovku ze šlehaného těsta.


5.01x
60 min
1×

Postup přípravy

Do větší misky prosejeme 2 hrnky polohrubé mouky. Přidáme hrnek mléka, půl hrnku řepkového oleje, balíček kypřícího prášku a vanilkový cukr. 

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky přidáme do mísy a dobře promícháme, na závěr přidáme i bílkový sníh. Podle chuti můžeme přidat i kandované ovoce. 

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.  Bábovku dáme péct do trouby při teplotě 200 °C a pečeme 45 minut.

Před podáváním šlehanou bábovku pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá šlehaná bábovka

Zpět na recept