Recept na zdravý oběd či večeři, ideální pro dietu či udržování váhy, který zasytí a i chutná. Navíc jsou v něm všechny důležité živiny.
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
250 g | rýže |
500 g | kuřecí prsa |
0.5 ks | paprika červená |
0.5 ks | paprika žlutá |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
koření | |
eidam 20% | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Na přípravu rizota dáme vařit 250 g rýže podle návodu na balení. Na bulguroto nasypeme do hrnce 250 g bulguru, zalijeme horkou vodou v poměru - bulgur : voda = 1 : 3 a necháme hodinu bobtnat, nebo můžeme vařit normálně ve vroucí vodě zhruba 25 minut. Mezitím očistíme zeleninu (mrkev, paprika, cibule), nakrájíme ji na menší kousky, případně můžeme použít i mraženou zeleninu. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a okořeníme podle chuti (sůl, pepř, kari, čína, grilovací koření). Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zezlátnutí, poté přidáme kuřecí maso. Můžeme přidat i nakrájenou zeleninu, v případě mražené orestujeme také. Bulgur či rýži, maso i zeleninu smícháme dohromady. Dietní kuřecí zeleninové rizoto nebo bulguroto podáváme samotně či s nastrouhaným eidamem.
Zdravé přílohy - jak si na nich pochutnat?
Možná jste si s příchodem nového roku také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.
autor Lucie
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena