Dia andělská očka

Recept na dia cukroví plněné džemem.


3.58x
160 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
150 ghladká mouka
2 lžičkysorbit
2 lžičkypomerančová kůra
50 grostlinný tuk
1 lžičkakypřící prášek do pečiva

na ozdobu

1 balíčekdia čokoláda

podle potřeby

dia malinový džem

Postup přípravy

Z hladké mouky, sorbitu, kypřícího prášku do pečiva, rostlinného tuku, nastrouhané sušené pomerančové kůry, rozklepnutého vejce a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 1 - 2 hodiny odležet.

Z těsta tvarujeme stejně velké kuličky velikosti jako vlašský ořech. Kuličky mírně zploštíme a uprostřed uděláme důlek, který naplníme džemem.

Cukroví pečeme asi 8 - 12 minut dorůžova ve vyhřáté troubě při 170 °C.

Spodní část cukroví můžeme nakonec namočit do rozpuštěné dia čokolády a nechat ztuhnout.

Dia andělská očka podáváme jako výborné dia cukroví na vánoční stůl.
user-icon

autor Bublina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dia andělská očka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena