Vepřové karbanátky vhodné pro diabetiky

Recept na chutné karbanátky snižující cukr v krvi, ktere jsou vhodné pro diabetiky.


3.58x
60 min

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kostky a rozemeleme na mlýnku na maso. Případně koupíme mleté maso, ale já nedoporučuji, protože nevíte, co vám namelou. K masu přidáme česnek, na 1 kg cca masa přimeleme 5 stroužků česneku nebo utřeme se špetkou soli.

Já přidávám i chilli papričku, ale stačí půlka podle kvality. Dále do směsi přidáme pepř, kmín, sůl, hořčici, majoránku, vejce a nasekané stonky pampelišky, protože snižují cukr v krvi. A pokud máte pampelišky prošlé mrazem, tak nejsou ani moc hořké.

Vše smícháme, není potřeba dodávat mouku ani strouhanku. Pokud máte mletou krkovici jako já, tak vám z toho vznikne hmota tak akorát bez dalších zbytečných příměsí, z které poté vytvarujeme karbanátky.

Karbanátky smažíme na středně rozpálené pánvi bez oleje nebo jen s lžící oleje podle potřeby. U klasického elektrického sporáku na 4. stupeň. Chce to trpělivost, aby se propekl i vnitřek, nebo dělat menší a placatější karbanátky, ale pak je z toho spíše burger.

Vepřové karbanátky vhodné pro diabetiky podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Pajazl73


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové karbanátky vhodné pro diabetiky

Zpět na recept