Polévka pocházející z Valašska. Polévka se připravovuje z brynzy.
Hodnocení
3.1
/ 5 (79x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Na ozdobu
Petrželka
Ostatní
Cibule1-2 ks
Brynza400 g
Drcený kmín
Vývar z brambor
Postup přípravy
Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Spolu s drcený kmínem je vmícháme do brynzy.
Horkým vývarem z vařených brambor brynzu zalijeme a šlehačem vyšleháme dohladka.
Demikát rozdělíme do misek nebo talířů, podáváme s plátkem černého chleba a sypaný petrželkou.
Varianta: místo kmínu protlak z feferonek, kmín ev.obsažen ve vývaru z bramror.
Chleba na kostičky restovaný, čím tmavší, tím lepší. Pozor! Brynzu nevařit, srazila by se potvůrka na krupičky.