Dědovo zelí

Recept na dušené zelí s klobásou a s bramborem.


2.89x
75 min

Ingredience

10 dkgslanina
5 ksbrambory
1 kscibule
1 hlávkazelí
2 ksmoravská klobása

podle chuti

sůl
ocet
grilovací koření

podle potřeby

kmín
hladká mouka

Postup přípravy

Hlávku zelí nakrájíme, spaříme a necháme okapat. Na drobné kousky nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a vsypeme zelí. Směs osolíme, okmínujeme, dáme trochu grilovacího koření a přidáme trochu octa a vody. Vše společně dusíme. Pak vsypeme na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou klobásku a dusíme, až jsou brambory měkké. Podle chuti dědovo zelí osolíme a okyselíme a mírně zaprášíme hladkou moukou. Dědovo zelí již jen krátce povaříme. Dědovo zelí podáváme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dědovo zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena