Den předem vepřové plecko podle chuti nakrájíme na centimetrové plátky - máme-li více rádi ostré, nebo chceme-li pečeni mít jen pikantní, ponecháme ji v celku. Maso dáme do pekáče, z obou stran okořeníme čerstvě namletým chilli a pepřem. Nakonec maso pokapeme olivovým olejem a necháme přikryté přes noc v chladničce.
Druhý den oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na plátky. Pod maso dáme cibuli, česnek a čerstvé snítky rozmarýnu. Maso osolíme, podlijeme a zakryté dáme péct. Pokud pečeme maso v celku, tak můžeme povrch naříznout do mřížky, posolit, vložit nasekaný česnek a snítky rozmarýnu.
Dále očistíme malý celer, kapii a papriky. Celer nakrájíme na tenké plátky a ty potom na nudličky. Papriky a kapii nakrájíme na čtverečky. Zeleninu osolíme, můžeme posypat grilovacím kořením a přidáme k masu. Dědovo řízné vepřové plecko pečeme zakryté doměkka a na posledních 15 minut odkryjeme, aby maso dostalo barvu.
Dědovo řízné plecko podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami.