Dědovi utopenci

Tento recept jsem viděl v televizi. Vyzkoušel jsem ho a strašně mi chutnal. Neměl jsem ty papričky, tak jsem dal trochu chilli do hořčice a nakrájel jsem normální papriku. Mělo to jen jednu chybu - ten týden nevydrželi.


3.567x
60 min
1×

Ingredience

8 ksšpekáčky
4 lžíceplnotučná hořčice
mletý černý pepř
4 kscibule (větší)
8 kschilli paprička (malá)

nálev

8 lžiccukr
1 lžícesůl
80 mlocet
240 mlpivo
16 kuličekpepř celý
4 ksbobkový list
8 kuličeknové koření

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme řeznou plochu špekáčků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde špekáčky ještě týden necháme uležet než budou nachystané ke konzumaci.
user-icon

autor Kuchtík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědovi utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena