Tento recept jsem viděl v televizi. Vyzkoušel jsem ho a strašně mi chutnal. Neměl jsem ty papričky, tak jsem dal trochu chilli do hořčice a nakrájel jsem normální papriku. Mělo to jen jednu chybu - ten týden nevydrželi.
Hodnocení
4.4
/ 5 (67x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Nálev
Cukr8 lžic
Sůl1 lžíce
Ocet80 ml
Pivo240 ml
Celý pepř16 kuliček
Bobkový list4 ks
Nové koření8 kuliček
Ostatní
Špekáčky8 ks
Hořčice plnotučná4 lžíce
Mletý černý pepř
Cibule4 ks
Chilli paprička8 ks
Postup přípravy
Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme řeznou plochu špekáčků.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.
Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.
Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout. Pak přendáme do lednice, kde špekáčky ještě týden necháme uležet než budou nachystané ke konzumaci.
Kuchtíku, pro příště: píše se t y utopenci, nikoli ti utopenci jak si mylně myslíš (nemají nožičky a neběhají), proto tedy "Dědovy utopenci". Autoři, dbejte trochu na češtinu!