Dědovi utopenci

Tento recept jsem viděl v televizi. Vyzkoušel jsem ho a strašně mi chutnal. Neměl jsem ty papričky, tak jsem dal trochu chilli do hořčice a nakrájel jsem normální papriku. Mělo to jen jednu chybu - ten týden nevydrželi.


3.567x
60 min
1×

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.

Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme řeznou plochu špekáčků.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.

Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.

Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, necháme zchladnout a přidáme ocet.

Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde špekáčky ještě týden necháme uležet než budou nachystané ke konzumaci.
user-icon

autor Kuchtík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědovi utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká