Ďáblovy buřty

Jídlo pro milovníky jednoduchosti a ostrých pokrmů.


4.58x
20 min

Postup přípravy

Připravíme si kvalitní špekáčky (nejlépe ručně vázané a dobře vyuzené).
Nakrájíme si je na kostky. Připravíme si zeleninu, kterou očistíme.

Špekáčky orestujeme na oleji tak, aby se pěkně zatáhly. Dále si nakrájíme větší cibuli na nudličky a přidáme do pánve k buřtům. Počkáme, až zesklovatí, vše řádně opepříme čerstvě mletým pepřem a zalijeme pivem, použijeme necelé 2 dl světlé dvanáctky. Záleží na vaší chuti, ale preferujte spíše značku, kterou budete pokrm zapíjet. Počkáme, až se zbytečná tekutina vyvaří a přidáme 1 - 2 ostré feferonky a dvě zelené papriky pokrájené na nudličky. Můžete také použít beraní rohy, ale to záleží na vaší volbě. Zeleninu přidáváme až nakonec, aby zůstala křupavá. Po podušení vše zalijeme kečupem a necháme zhoustnout.

Ďáblovy buřty podáváme s čerstvým chlebem nebo slanými rohlíky či houskami. Zapíjíme dobře vychlazeným pivem.Tento pokrm se hodí k zimním večerům, neboť vás pořádně zahřeje jako správné peklo.

Na recept použijte klidně pivo tmavé s vyšším obsahem alkoholu, dodá vašemu pokrmu sladkost, která se báječně snoubí s ostrostí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ďáblovy buřty

Zpět na recept