Vaření.czReceptyČumáčkův jarní budíček

Čumáčkův jarní budíček

Maďarská delikatesa s kysaným zelím, vepřovým, kuřecím masem a klobásami.


3.7300x
0
2×

Ingredience

2 dlsmetana
5 dlpivo
15-20 dkgšpek

podle chuti

1-2 paličkyčesnek
3-5 kscibule
3-5 ksklobása
30-75 dkgkuřecí maso
drcený kmín
mletý zázvor
75 dkgvepřové maso
2-4 lžícemletá sladká paprika
2 sklenicekysané zelí
mletá pálivá paprika
1-2 sklenicesterilované zelí
1-2 lžičkystaročeského koření
houbové koření

Postup přípravy

Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými nebo prolisovanými stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. To může být smíchané s mletým zázvorem buď 2:1nebo 1:1. Špek nakrájíme. Cibule očistíme a nasekáme. Cibule můžeme použít stejné množství, jako je masa. Maso nakrájíme na kostky, klobásky na kolečka. Pokud máme čas, můžeme maso naložit do dezertního vína nebo dobré staročeské medoviny. V hrnci vyškvaříme špek. Zpěníme na něm cibuli a přidáme klobásky s masem. Vše dobře osmahneme a okořeníme. Směs promícháme, stáhneme z plamene a ochutíme sladkou, případně pálivou paprikou. Maso ihned zalijeme horkou vodou a promícháme. Do masové směsi přidáme zelí, promícháme a zahustíme smetanou. Budíček krátce povaříme. Pokud jsme maso nenakládali, můžeme směs podlít pivem. Pak budíček odstavíme a pod poklicí jej necháme pomalu zchladnout. Čumáčkův jarní budíček necháme odležet do druhého dne. Pak jej ohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Hawkeye

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čumáčkův jarní budíček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena