Cukrový štrúdl

Recept na velice jednoduchý a chutný štrúdl.


5.01x
75 min

Postup přípravy

Z mouky, vejce, cukru, mléka a tuku vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do studené vody.

Mezitím si rozpůlíme jablka a vykrojíme jádřince.

Vyndáme těsto z vody a rozdělíme na 3 díly, vyválíme těsto na obdélník, posypeme strouhankou.

Poté nastrouháme rozpůlená jablka tak, že slupky z jablek nám zůstanou v ruce, jablek dáme tolik, kolik máme rádi. Dále posypeme cukrem asi 1 - 2 lžíce a nasekanými nebo mletými ořechy. Má-li někdo rád skořici, může ještě posypat skořicovým cukrem. Nakonec na kratších stranách těsta přehneme, poté přeložíme delší strany těsta a přendáme na plech. Takto uděláme všechny tři díly těsta.

Cukrový štrúdl dáme péct do vyhřáté trouby.

Po upečení cukrový štrúdl posypeme moučkový cukrem a nakrájíme.
user-icon

autor Dája


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukrový štrúdl

Zpět na recept