Cukrová hmota marcipán

Oblíbená dobrota, která se hodí především na ozdoby na dortů.


4.316x
20 min

Postup přípravy

Všechny ingredience důkladně propracujeme. Můžeme použít i trochu strouhaných mandlí, aby se neřeklo, že se nejedná o marcipán. Pokud je marcipán moc hustý, přidáme vodu. Tu ale přidáváme opatrně a jen po kapkách. Pokud budeme pracovat na válu, podsypeme jej škrobovou moučkou. Přebytek marcipánu můžeme zabalit do fólie a uskladnit v lednici. Pokud marcipán ztvrdne, prohřejeme jej v mikrovlnce, bude se s ním lépe pracovat. Marcipán se dá rozválet na 4 mm placku na pokrytí celého dortu, můžeme z něj tvarovat růžičky nebo jiné tvary.
user-icon

autor evra

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cukrová hmota marcipán

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena