Vaření.czReceptyCuketový provensálský nákyp

Cuketový provensálský nákyp

Další tip na zpracování cukety, tentokrát zapečenou s bramborem.


4.85x
45 min
1×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
4 ksbrambory
1 kscuketa
1 kelímekzakysaná smetana
2 lžíceprovensálské koření
10 dkgeidam 30%

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Velké brambory i cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme je, aby pustily šťávu. Tu po chvilce scedíme. Do bramborovo-cuketové směsi přidáme vejce rozmíchané se zakysanou smetanou a dobře promícháme. Poté přisypeme ještě provensálské bylinky a opět zamícháme. Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným eidamem. Cuketový provensálský nákyp pečeme zhruba hodinu. K bramborům a cuketě můžeme přimíchat hovězí či vepřové mleté maso. Upečený cuketový provensálský nákyp nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketový provensálský nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena