Cuketový ďáblík

Recept na variantu cuketové hořčice. K použití ve studené i teplé kuchyni.


5.04x
90 min

Ingredience

1 paličkačesnek
1 dlocet
1 lžičkahořčice
3-4 ksfeferonka
1-2 lžícezázvor
1 ksDeko
2 ksvětší cibule
2 kspaprika červená
250 mlřepkový olej
2 kgcuketa
1-2 ksvětší mrkev

podle chuti

sůl
sójová omáčka

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, rozkrájíme a společně s bílou hořčicí, oloupaným česnekem, cibulí, zázvorem, olejem, octem, rozkrájenými feferonkami a Dekem dáme vařit doměkka. Povařenou směs rozmixujeme, fajnšmekři propasírují přes sítko, dochutíme solí, sójovou omáčkou, je-li třeba zahustit, tak ještě povaříme. Cuketovou směsí naplníme skleničky a sterilujeme při 80 °C 20 minut. Po sterilování překlopíme a necháme vychladnout. Feferonky se dají nahradit chilli, pálivou paprikou, můžeme přidat více zázvoru, jakou kdo má fantazii a chuť. Cuketový ďáblík se dá použít ve studené i teplé kuchyni.
user-icon

autor VÉNA

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cuketový ďáblík

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena