Cuketový krém se smetanou a pikantní klobásou

Lahodná, hustá a vydatná polévka nejen pro chladnější dny.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Větší cuketu omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou, přidáme sůl, zeleninový bujon a trochu olivového oleje. Přivedeme k varu a během vaření můžeme přidat ještě strouhanou mrkev nebo brambory. Vaříme doměkka, poté ponorným mixérem vše rozmixujeme a ještě necháme povařit, v případě potřeby přidáme trochu vody, aby polévka nebyla příliš hustá.

Cuketový krém dochutíme dle potřeby solí a špetkou pepře, před koncem varu přidáme rozkvedlané vajíčko a nakonec polévku zjemníme smetanou.

Na pánvi s trochou tuku opečeme na plátky nakrájenou pikantní klobásu, kterou poté vložíme přímo do jednotlivých porcí. Cuketový krém se smetanou podáváme s pečivem.

Cuketa na talíři: Recepty, které musíte vyzkoušet

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketový krém se smetanou a pikantní klobásou

Zpět na recept