Cuketovo-kedlubnové zelí

Příloha k pečeným masům. Toto zelí je lepší než čistě cuketové. Chuť je výraznější a není tak řídké.


5.04x
35 min
1×

Ingredience

1 ksstředně velká cuketa

podle chuti

sůl
cukr krupice
hladká mouka

podle potřeby

ocet
1 kscibule
celý kmín

příloha

2 kskedlubna

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, po rozřezání odstraníme dužinu se zrnky a nastrouháme na hrubém struhadle - odložíme. Kedlubny oloupeme a také nastrouháme. Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji nebo sádle osmažíme dozlatova.

Nastrouhané kedlubny dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl a kmín a vaříme asi 15 minut. Po této době přidáme nastrouhanou cuketu a společně vaříme ještě asi 10 minut. Po uvaření slijeme vodu přes cedník a propláchneme tekoucí vodou. Dáme zpět do hrnce, podlijeme trochou vody, znovu jen povaříme a za stálého míchání zahustíme hladkou moukou, abychom dostali požadovanou hustotu. Na závěr cuketovo-kedlubnové zelí dochutíme solí, cukrem a octem. Přidáme osmaženou cibulku.

Cuketovo-kedlubnové zelí podáváme s pečeným masem a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketovo-kedlubnové zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena