Cuketové chutney

Vynikající zpracování cukety pod maso, na topinky, těstoviny nebo do fazolí. Chutney se dá použít prostě všude. Chutnalo i nepřátelům cukety!


3.5134x
120 min
3×

Ingredience

2-3 paličkyčesnek
olej
3 lžícesůl
1.7 kgcuketa
3 lžícesójová omáčka
6 kscibule (velká)
3 lžíceworcesterská omáčka
2 konzervyrajčatový protlak (velký)

podle chuti

kečup
kari koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Cukety oloupeme, zbavíme měkkého středu a dužinu nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme, a nasekáme najemno.

Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a ve vyšší pánvi nebo hrnci je necháme zesklovatět na oleji. Přidáme cuketu a ostatní ingredience a směs dusíme 30 - 40 minut dohusta.

Takto připravené chutney rozdělíme do čistých skleniček, zavíčkujeme a ty následně sterilujeme ještě 15 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové chutney

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.