Cuketová nádivka se sýrem

Cuketa je vděčnou zeleninou, ze které lze připravit sladké i slané pokrmy. U nás doma vede v podobě nádivky. Vyzkoušejte jednoduchý recept na zpracování velké cukety.


3.97x
75 min

Ingredience

2 lžičkysůl
4 ksvejce
1 lžičkapetrželka
1 lžičkamajoránka
3 hrnkycuketa
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžičkalibeček
1-2 špetkymletý kmín
150 gtvrdý sýr
0.3 hrnkurostlinný olej
2 špetkymletý barevný pepř
1 svazekjarní cibulka s natí
1 hrnekžitná mouka chlebová

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, odkrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme semínka a měkký střed. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, prosolíme a promícháme. Necháme 30 minut stát, až cuketa pustí větší množství vody. Cuketu pak z vody vymačkáme.

Mezitím si ve velké míse připravíme ostatní ingredience. Vejce rozšleháme se všemi bylinkami. Jarní cibulku očistíme a i s částí natě ji nakrájíme na drobná kolečka. V uvedeném množství oleje cibulku do růžova osmažíme, jen lžíci oleje si odložíme na vymazání plechu. Osmaženou cibulku i s olejem přidáme k vajíčkům, přimícháme vymačkanou cuketu, žitnou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec i na kostičky nakrájený sýr. Směs na cuketovou nádivku velmi důkladně promícháme.

Velký plech vymažeme olejem, vlijeme cuketovou směs a uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 - 45 minut dozlatova.

Cuketovou nádivku se sýrem krájíme až po vychladnutí, je velmi křehká a ve středu měkká, ale chuťově výborná.

Poznámka: Žitnou mouku lze nahradit klasickou hladkou pšeničnou moukou. I poměr bylinek lze přizpůsobit vlastním chutím.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketová nádivka se sýrem

Zpět na recept