Recept na jídlo z cukety, které lze jíst teplé i studené.
Hodnocení
3.5
/ 5 (15x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Olej50 ml
Vejce5 ks
Strouhanka1 hrnek
Cibule1 ks
Cuketa500 g
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Sýr15 dkg
Mleté maso300 g
Podle chuti
Sůl
Vegeta
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Sýr nastrouháme. Cuketu a cibuli oloupeme. Cuketu nastrouháme, cibuli nasekáme najemno.
Mleté maso smícháme se sýrem, cuketou a dalšími surovinami. Podle chuti okořeníme. Cuketovou směs vložíme do vymazané dortové formy nebo pekáčku a zapečeme.
Cuketu podle paní Kolářové podáváme s brambory nebo chlebem. Samozřejmě ji můžeme jíst i bez přílohy.
Já to nejím, ale manželovi to chutná moc, celé odpoledne chodí "uzobávat" :-) Jen prý té příště může více okořenit.
Díky !
zdena
Re: cuketky
jsem moc ráda,že vám tento recept chutnal.tento recept je vzpomínkou na paníKolářovou . tento recept chutná hodně lidem,kterým jsem jej dala. dík z
Jullz
cuketky
Z prvu jsme se báli, že to bdue vodové a nepropeče se to. Vařili jsme na dva dny dopředu, ale můžu Vám paní Kolaříková říct- tohle je bomba moc moc moc dobré a hlavně i zdravé. Většinou jsem tento recept viděla v kombinaci s točeným salámem a moc mi to nechutnalo, ale toto je mňam mňam