Troubu předehřejeme na 200 °C. Očištěné papriky pokrájíme na čtvrtky, pokapeme lžící oleje, lehce osolíme a promícháme. Pečeme na plechu slupkou nahoru do zhnědnutí a po vyjmutí dáme do mísy a přikryjeme potravinářskou fólií. Po vychladnutí oloupeme, nakrájíme a promícháme s marinádou.
Na marinádu smícháme 2 lžíce oleje s balzamikovým octem, vodou, cukrem, na plátky nakrájeným česnekem a chilli papričkou, solí, pepřem a na drobné kousky natrhanými lístky bazalky. Papriky necháme v ledničce marinovat alespoň hodinu, nejlépe přes noc. Vydrží takto ale až několik dní.
Před podáváním opečeme v předehřáté troubě nebo na pánvi plátky bagety dokřupava. Lehce vychladlé crostini potřeme rostlinný tuk s máslem a olivovým olejem, libovolně navrstvíme marinovanou paprikou, hoblinkami pecorina a dozdobíme celými lístky bazalky.
Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.
Zdroj: Focus Agency