Crostini s chřestem

Jednoduchý recept na topinky z bílého chleba a chřestu, chutné jídlo vhodné i pro vegetariány.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Chřest omyjeme a nakrájíme na délku odpovídající velikosti krajíčku bílého chleba. Poté chřest svážeme kuchyňskou nití do svazku a svazek postavíme do hrnce. Do hrnce nalijeme tolik vody, aby dosahovala k hlavičkám chřestu, osolíme a uvaříme. Vaření trvá zhruba 10 - 15 minut, záleží na tloušťce chřestu. Po uvaření necháme chřest okapat.

Mezitím si připravíme chléb. Odkrojíme kůrky a plátky chleba na pánvi opečeme na másle dozlatova. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle.

Zapékací formu vymažeme máslem. Na dno formy naskládáme opečené krajíčky chleba, které obložíme uvařeným chřestem, nakonec posypeme parmezánem a nahoru rozdělíme kousky zbylého másla.

Crostini pečeme v mírně předehřáté troubě zhruba 10 minut, dokud sýr nezezlátne.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Crostini s chřestem

Zpět na recept