Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem

Směs z drůbežích jater a ančoviček podávaná na topince. Recept na výbornou chuťovku k různým příležitostem.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Želatinu namočíme ve vodě a pak ji necháme rozpustit ve víně, které jsme přivedli k varu. Směs přelijeme do mísy a necháme zchladit.

Na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme ji dozlatova a pak vložíme játra a tymián. Osolíme a opepřeme. Maso rozmačkáme, podlijeme kapkou vína a necháme povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijeme. Přidáme nakrájené ančovičky, kousek másla a promícháme.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme plátky bílého chleba. Na topinky nandáme hotová játra, ozdobíme kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína.

Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem podáváme jako neodolatelnou chuťovku.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem

Zpět na recept