Crema Catalana

Recept na lehký pudinkový krém s karamelovou krustou, který může být sladkou tečkou slavnostní tabule.


5.01x
30 min

Ingredience

7 ksžloutek
800 mlmléko
1 kscitron
220 gcukr moučka
1 špetkamletá skořice
4 lžícevanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

6 lžicnerafinovaný cukr

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme a jeho kůru nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Mléko zahříváme s citronovou kůrou a skořicí, vmícháme druhou půlku cukru, pudinkový prášek a postupně zašleháme i žloutkovou směs. Směs přivedeme k varu. Krém rozdělíme do misek a dáme vychladit. Pak povrch posypeme nerafinovaným cukrem a dáme pod gril zapéct, až povrch zezlátne. Crema Catalana podáváme jako výborný sladký dezert.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Crema Catalana

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena