Vaření.czReceptyČokoládovo-tvarohový srnčí hřbet

Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet

Recept na malý zákusek o velikosti srnčího hřbetu nebo střední remosky.


4.47x
45 min
1×

Ingredience

náplň

1 špetkasůl
2 lžícerum
1 lžičkasolamyl
1 ksžloutek
1 hrstrozinky
2 ksbílek
70 gcukr krupice
250 gměkký tvaroh

těsto

1 ksžloutek
2 lžícemléko
70 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
200 ghladká mouka
20 gkakaový prášek
125 gHera
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Rozinky třikrát propláchneme v teplé vodě a namočíme do rumu. Můžeme je namáčet i den předem, rozinky krásně nabobtnají. Na těsto smícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr, tuk, žloutek, mléko a kakao. Vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj 2 koule, každou zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do mrazáku. Troubu předehřejeme na 180 °C. Mezitím připravíme tvarohovou náplň smícháním tvarohu, žloutku, krystalového cukru, vanilkového cukru, solamylu a rozinek namočených v rumu. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a opatrně jej po částech vmícháme do tvarohového krému. Do tukem vymazané a strouhankou tence vysypané formy nastrouháme první půlku těsta. Na ni naneseme lžící tvarohový krém, uhladíme a nastrouháme přes něj druhou část těsta. Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet dáme péct do trouby na 30 minut. Upečený moučník vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme třeba ke kávě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena