Rozinky třikrát propláchneme v teplé vodě a namočíme do rumu. Můžeme je namáčet i den předem, rozinky krásně nabobtnají.
Na těsto smícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr, tuk, žloutek, mléko a kakao. Vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj 2 koule, každou zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do mrazáku.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mezitím připravíme tvarohovou náplň smícháním tvarohu, žloutku, krystalového cukru, vanilkového cukru, solamylu a rozinek namočených v rumu. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a opatrně jej po částech vmícháme do tvarohového krému.
Do tukem vymazané a strouhankou tence vysypané formy nastrouháme první půlku těsta. Na ni naneseme lžící tvarohový krém, uhladíme a nastrouháme přes něj druhou část těsta.
Čokoládovo-tvarohový srnčí hřbet dáme péct do trouby na 30 minut. Upečený moučník vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme třeba ke kávě.