Mléko nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, cukr, špetku soli a mletou skořici. Hrnec postavíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí krému. Čokoládu rozlámeme na kousky a v krému ji rozpustíme. Hrnec vyndáme z vodní lázně a mícháme do vychladnutí.
Lískové oříšky na suché pánvi opražíme dozlatova, necháme vystydnout a pak jemně rozemeleme spolu s kokoskami. Šlehačku vyšleháme dotuha a spolu s mletými oříšky a kokoskami vmícháme do krému.
Čokoládový krém vlijeme do formy a dáme do mrazáku, nejlépe přes noc. Asi 1/2 hodiny před podáváním přendáme z mrazničky do lednice.
Na talířích zdobíme šlehačkou, kokoskami, čokoládovými bonbóny a sypeme strouhanou čokoládou.