Čokoládová zmrzlina

Horké dny přímo svádějí ke konzumaci mražených dobrot. Zkuste tuto kalorickou bombu.


2.9132x
35 min
1×

Postup přípravy

Mléko nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, cukr, špetku soli a mletou skořici. Hrnec postavíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí krému. Čokoládu rozlámeme na kousky a v krému ji rozpustíme. Hrnec vyndáme z vodní lázně a mícháme do vychladnutí.

Lískové oříšky na suché pánvi opražíme dozlatova, necháme vystydnout a pak jemně rozemeleme spolu s kokoskami. Šlehačku vyšleháme dotuha a spolu s mletými oříšky a kokoskami vmícháme do krému.

Čokoládový krém vlijeme do formy a dáme do mrazáku, nejlépe přes noc. Asi 1/2 hodiny před podáváním přendáme z mrazničky do lednice.

Na talířích zdobíme šlehačkou, kokoskami, čokoládovými bonbóny a sypeme strouhanou čokoládou.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová zmrzlina

Zpět na recept