Čočkový nákyp s jehněčím

Nákyp z luštěnin a chutného jehněčího masa.


2.7122x
120 min

Postup přípravy

Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu.

Mezitím očistíme celer, pórek, omyjeme je a akrájíme na malé kousky. Čočku propláchneme a necháme okapat. Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně dalších 20 minut. Nakonec dosolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.

Směs dáme do zapékací misky, posypeme jemně strouhaným ovčím sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 15 minut při 200°C.

Servírujeme ozdobené čerstvým rozmarýnem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkový nákyp s jehněčím

Zpět na recept