Čočkový hamburger

Recept na chutný bezmasý hamburger. Když nepřidáte slaninu, je vegetariánský, když nedáte ani vejce, je dokonce veganský.


3.45x
45 min

Postup přípravy

Nejprve namočíme čočku. Používám hnědou čočku, doba přípravy podle návodu na obalu. Vaříme čočku s česnekem a solí do změknutí (cca 20 minut). Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a malé žampiony nakrájíme na kousky. Kešu oříšky nasekáme na jemno.

Mezitím restujeme nakrájenou cibuli a žampiony. Po nějaké chvíli, když už je to skoro udělané, přidáme nasekaný česnek a špenát. Můžeme vše smažit na rostlinném oleji, nebo na slanině, aby to trochu vonělo. Když je obojí hotové, dáme zchladnout.

Čočku částečně mixujeme, zůstane tam trochu celých kousků, ale minimálně půlka vytvoří pastu. Do ní přidáme kešu oříšky, vejce, mletý pepř, papriku a orestovanou směs (žampiony, cibule, česnek), vinný ocet a hořčici a nakonec podle potřeby strouhanku. Strouhanky dáme tolik, aby se karbanátky, které ze směsi děláme, nerozpadaly.

Hamburgery dáme restovat na hodně rozpálenou pánev, nebo grilujeme. Pokud nejsme vegetariáni, lze čočkové hamburgery zabalit do plátků slaniny. Hezky to pak voní a lépe drží.

Čočkový hamburger můžeme podávat v burgerové housce, ale klidně i s jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkový hamburger

Zpět na recept