Čočkový salát s červenou řepou

Lehký a zdravý salát, nenáročný na výrobu.


5.02x
20 min

Postup přípravy

Nejlépe den předem si připravíme řepu: Použijeme střední velikost cca 6 - 8 cm. Vydrhneme pod vodou, odkrojíme špičku a srdíčko. Pokapeme olejem, posypeme solí a suš. tymiánem. Zabalíme do 2 vrstev alobalu a pečeme na 180 °C cca hodinu.

Půlenou čočku vaříme v masoxu, až se začne lehce rozvářet, odstavíme stranou a necháme vychladnout.

Do mísy vložíme čočku, přidáme na jemno pokrájenou řepu a okurku, lehce osolíme, opepříme a zamícháme. Na závěr zlehka přimícháme nadrobno pokrájená vejce.

Čočkový salát s červenou řepou můžeme ihned podávat.
user-icon

autor PetrČukat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkový salát s červenou řepou

Zpět na recept