Čočkovo-avokádový salát

Recept na salát z červené čočky, avokáda a tuňáka ve vlastní šťávě.


4.715x
30 min
3×

Postup přípravy

Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu. Čočka nesmí být rozvařená proto ji ihned po slití propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dobře vyzrálá avokáda zbavíme pecek, dužinu vydlabeme, rozmačkáme vidličkou nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. Tuňáka necháme okapat.

V míse promícháme smícháme čočku s olejem, avokádem a rozdrobeným tuňákem. Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec salát zjemníme majonézou a zakysanou smetanou a necháme v chladu odležet.

Čočkovo-avokádový salát s tuňákem můžeme podávat jako přílohu ke grilovaným rybám, nebo samostatně s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkovo-avokádový salát

Zpět na recept