Čočka netradičně. Čočkové pyré s čerstvými bylinkami. Vhodná příloha k masům.
Hodnocení
3.0
/ 5 (1241x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Vývar400 ml
Máslo2 lžíce
Cibule2 ks
Pažitka1 snítka
Rajčatový protlak1 lžíce
Kerblík2 snítky
Červená čočka250 g
Sójová omáčka1 lžíce
Kajenský pepř
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibule očistíme a nasekáme nadrobno. Čočku přebereme.
V hrnci si rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu osmahneme. Vsypeme čočku, zalijememe ji vývarem a uvaříme doměkka. Pak přidáme protlak, sójovou omáčku a provaříme.
Lístky kerblíku otrháme, vložíme je do čočky a společně vše rozmixujeme v hladké pyré. Dochutíme jej oběma druhy pepřem.
Podáváme k pečeným masům.