Čočkové khičrí

Indický recept na úpravu čočky.


5.04x
45 min

Ingredience

50 gmáslo
1-2 kscibule
250 grýže
3-4 kshřebíček
250 gčočka
1-2 ksbobkový list
3-5 kuličekcelý pepř
1 kscelá skořice

podle chuti

sůl
čerstvý zázvor

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Z oloupaného zázvoru nakrájíme pár tenkých plátků. Čočku přebereme, přes noc namočíme a druhý den vodu slijeme. Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibulku, dokud není zlatavá. Osmaženou cibulku vyjmeme na talířek. Na stejném másle osmažíme opranou rýži a slitou čočku, dokud nevstřebají všechen tuk. Přidáme zázvor, veškeré koření (svázané do pytličku), zalijeme větším množství vroucí vody a zvolna dusíme, dokud se voda nevyvaří a není vše měkké. Čočkové khičrí občas promícháme vařečkou a zatřepeme nádobou, aby se směs nepřipálila. Rýže se nám trochu rozvaří, ale to není na závadu. Čočkové khičrí podáváme velmi horké a posypané osmaženou cibulkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkové khičrí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena