Čočková omeleta

Recept na jednoduchý hlavní chod z čočky a cizrnové mouky.


5.01x
35 min

Ingredience

1 kscibule
0.5 hrnkučočka
0.5 ksčervená paprika
1 lžičkamletý rozmarýn

těstíčko

0.5 lžičkysůl
2 lžícehrubá mouka
6 lžiccizrnová mouka

Postup přípravy

Den dopředu si namočíme čočku. Druhý den ji dáme do čisté vody a vaříme do změknutí. Budeme potřebovat 1/2 hrnečku vařené čočky. Očistíme a nakrájíme si větší cibuli a červenou papriku. Z cizrnové, hrubé mouky a soli si připravíme těstíčko husté jako na lívance. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, papriku, drcený rozmarýn a 2 minuty smažíme. Pak přilijeme decilitr vody a povaříme. Když se voda odpaří, přidáme vařenou čočku. Pak přilijeme těstíčko, zamícháme a necháme bez dalšího míchání ztuhnout. Čočkovou omeletu opatrně obrátíme a osmažíme z druhé strany. Uvedená porce je na oběd pro jednu osobu, na snídani pro dvě osoby. Pokud nám zbude čočka z předešlého dne, je to doopravdy rychle připravená, zdravá a hutná snídaně. Navíc - čočková omeleta je chutná teplá i studená.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čočková omeleta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena