Čočková omeleta

Recept na jednoduchý hlavní chod z čočky a cizrnové mouky.


5.01x
35 min

Postup přípravy

Den dopředu si namočíme čočku. Druhý den ji dáme do čisté vody a vaříme do změknutí. Budeme potřebovat 1/2 hrnečku vařené čočky. Očistíme a nakrájíme si větší cibuli a červenou papriku.

Z cizrnové, hrubé mouky a soli si připravíme těstíčko husté jako na lívance.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, papriku, drcený rozmarýn a 2 minuty smažíme. Pak přilijeme decilitr vody a povaříme. Když se voda odpaří, přidáme vařenou čočku. Pak přilijeme těstíčko, zamícháme a necháme bez dalšího míchání ztuhnout. Čočkovou omeletu opatrně obrátíme a osmažíme z druhé strany.

Uvedená porce je na oběd pro jednu osobu, na snídani pro dvě osoby. Pokud nám zbude čočka z předešlého dne, je to doopravdy rychle připravená, zdravá a hutná snídaně. Navíc - čočková omeleta je chutná teplá i studená.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočková omeleta

Zpět na recept