Cizrnový hummus

Tradiční arabský pokrm připravený z cizrny. Recept na vynikající luštěninovou pochoutku k chlebu pita.


4.215x
60 min
1×

Ingredience

300 gcizrna

podle chuti

česnek
sůl
citronová šťáva
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
tahini pasta

podle potřeby

olivový olej

příloha

pita chleba

Postup přípravy

Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji uvaříme v té samé vodě doměkka, trvá to asi 40 minut. Cizrnu přecedíme a rozmixujeme spolu s pár stroužky česneku, solí a pepřem. Vznikne hrubá pasta, do které v této chvíli přidáme pastu jménem tahini, citronovou šťávu a podle potřeby trochu cizrnového vývaru. Pasta musí být krásně hladká. Hummus naservírujeme na talíř, vytvoříme žlábek, do kterého nalijeme olivový olej a pastu ozdobíme mletou sladkou paprikou. Hummus podáváme s pita chlebem. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cizrnový hummus

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Recepty z arabské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena