Cizrnový hummus

Tradiční arabský pokrm připravený z cizrny. Recept na vynikající luštěninovou pochoutku k chlebu pita.


4.215x
60 min
1×

Postup přípravy

Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji uvaříme v té samé vodě doměkka, trvá to asi 40 minut.

Cizrnu přecedíme a rozmixujeme spolu s pár stroužky česneku, solí a pepřem. Vznikne hrubá pasta, do které v této chvíli přidáme pastu jménem tahini, citronovou šťávu a podle potřeby trochu cizrnového vývaru. Pasta musí být krásně hladká.

Hummus naservírujeme na talíř, vytvoříme žlábek, do kterého nalijeme olivový olej a pastu ozdobíme mletou sladkou paprikou. Hummus podáváme s pita chlebem.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnový hummus

Zpět na recept