Suchou cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin do vody (tzn. nejlépe přes noc). Ráno vodu slijeme a cizrnu dobře propláchneme. Vhodíme ji do mixéru a přidáme veškeré koření. Směs důkladně promixujeme, měla by mít konzistenci jako kuskus, je fajn, když sem tam zůstane větší kousek. Ani kulička cizrny nevadí. Musíme dát pozor, abychom cizrnu nerozmixovali příliš (na kaši)!
Rozmixovanou cizrnu promícháme s nadrobno nakrájenou červenou cibulí, prolisovaným česnekem a dobře promícháme. Podle potřeby ještě dochutíme, můžeme přidat i jiné bylinky a nasekanou čerstvou petrželku. Směs na cizrnové placičky uložíme do chladu na 1 - 2 hodiny.
Poté ze směsi tvoříme vyšší placičky, které ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
Cizrnové placičky chutnají nejlépe s bramborovou kaší.