Citronový ocet

Vynikající citrusová kombinace s octem.


4.812x
0

Postup přípravy

Z opláchnutých a osušených citrónů oloupeme ostrým nožem žlutou kůru, ale bez bílé hořké dužiny. Z 2 - 3 oloupaných citronů vymačkáme šťávu.

Kůru nakrájíme na nudličky a vložíme do láhve se širokým hrdlem. Přidáme šťávu z citronů a vinný ocet. Láhev přikryjeme a necháme citronovou kůru 6 - 8 dní na teplém, slunném místě vylouhovat. Pak citronový ocet přefiltrujeme a slijeme do menších lahví.

Lahve s citronovým octem uzavřeme a uložíme do temna a chladna. Podobně připravíme i ocet pomerančový.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronový ocet

Zpět na recept