Citronový ocet

Vynikající citrusová kombinace s octem.


4.812x
0

Postup přípravy

Z opláchnutých a osušených citrónů oloupeme ostrým nožem žlutou kůru, ale bez bílé hořké dužiny. Z 2 - 3 oloupaných citronů vymačkáme šťávu. Kůru nakrájíme na nudličky a vložíme do láhve se širokým hrdlem. Přidáme šťávu z citronů a vinný ocet. Láhev přikryjeme a necháme citronovou kůru 6 - 8 dní na teplém, slunném místě vylouhovat. Pak citronový ocet přefiltrujeme a slijeme do menších lahví. Lahve s citronovým octem uzavřeme a uložíme do temna a chladna. Podobně připravíme i ocet pomerančový.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Citronový ocet

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena