Citronová buchta s cukrovou polevou

Recept na svěží citronový moučník k odpolední kávě.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Polohrubou mouku, vejce, mléko, olej, cukr a prášek do pečiva vymícháme  v hladké a řidší těsto. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a čerstvou šťávu z půlky citronu, opět dobře promícháme.

Těsto přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku, na dort, na vyšší plech - podle toho, jaký chceme aby měla buchta tvar. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, upečenou buchtu zkontrolujeme známým způsobem, tedy pomocí špejle.

Po vychladnutí přelijeme buchtu cukrovou polevou, kterou připravíme jednoduše z moučkového cukru a trošky vlažné vody, můžeme opět přidat i kapku citronové šťávy. Pokud bude poleva řidší, buchta bude na povrchu jen lesklá.

Citronovou buchtu s cukrovou polevou podáváme po úplném zaschnutí a ztuhnutí polevy. Buchta má svěží citronovou chuť i vůni, je lehká, chutná a hodí se skvěle pro jarní dny a první stolování venku.

Příprava na jarní piknik

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronová buchta s cukrovou polevou

Zpět na recept