Citronové suflé

Velmi chutné citronové suflé pečené přímo v citronech.


3.079x
20 min

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200°C.

Opravdu zralé citrony velmi dobře omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu seřízneme špičku a odřízneme spodek, aby mohly stát. Z citronů vyškrábeme dužinu, protřeme ji sítem a šťávu uchováme.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s polovinou cukru, likérem a citronovou šťávou ušleháme v horké vodní lázni do pěny.

Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a střídavě s moukou opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Směsí naplníme vydlabané citrony asi prst pod okraj, dáme do pekáčku a asi 15 minut pečeme.

Citronové suflé podáváme ihned po vyjmutí z trouby. Ozdobíme moučkovým cukrem a lístkem meduňky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronové suflé

Zpět na recept