Citronové rizoto s chřestem

Recept na rizoto plné vitamínů.


3.08x
60 min

Ingredience

4 lžícemáslo
1 kscibule
1 kscitron
250 mlbílé víno
2 lžíceolivový olej
100 gstrouhaný parmazán
200 ghlavička chřestu
400 gbílá rýže
700 mlkuřecí nebo zeleninový vývar

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 3 - 4 minuty ji opékáme dozlatova. Přisypeme rýži a zlehka ji pečeme po dobu 1 minuty. Rýži zalijeme vínem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se víno nevyvaří.

Do pánve přilijeme třetinu vývaru a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se vývar nevsákne do rýže. Přidáme polovinu zbývajícího vývaru a postup opakujeme. Přilijeme zbývající část vývaru, přidáme chřest a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Chřest i rýže by měly zůstat nerozvařené.

Přidáme máslo, polovinu parmazánu a koření, a za stálého míchání vaříme
1 minutu, dokud se máslo a sýr nerozpustí. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem, petrželkou a citronovou kůrou.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronové rizoto s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.