Vaření.czReceptyCitronové rizoto s chřestem

Citronové rizoto s chřestem

Recept na rizoto plné vitamínů.


3.08x
60 min

Postup přípravy

Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 3 - 4 minuty ji opékáme dozlatova. Přisypeme rýži a zlehka ji pečeme po dobu 1 minuty. Rýži zalijeme vínem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se víno nevyvaří. Do pánve přilijeme třetinu vývaru a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se vývar nevsákne do rýže. Přidáme polovinu zbývajícího vývaru a postup opakujeme. Přilijeme zbývající část vývaru, přidáme chřest a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Chřest i rýže by měly zůstat nerozvařené. Přidáme máslo, polovinu parmazánu a koření, a za stálého míchání vaříme 1 minutu, dokud se máslo a sýr nerozpustí. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem, petrželkou a citronovou kůrou. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Citronové rizoto s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena