Citronové rizoto s chřestem

Recept na rizoto plné vitamínů.


3.08x
60 min

Postup přípravy

Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 3 - 4 minuty ji opékáme dozlatova. Přisypeme rýži a zlehka ji pečeme po dobu 1 minuty. Rýži zalijeme vínem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se víno nevyvaří.

Do pánve přilijeme třetinu vývaru a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se vývar nevsákne do rýže. Přidáme polovinu zbývajícího vývaru a postup opakujeme. Přilijeme zbývající část vývaru, přidáme chřest a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Chřest i rýže by měly zůstat nerozvařené.

Přidáme máslo, polovinu parmazánu a koření, a za stálého míchání vaříme
1 minutu, dokud se máslo a sýr nerozpustí. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem, petrželkou a citronovou kůrou.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronové rizoto s chřestem

Zpět na recept