Recept na velmi jednoduchou, ale chuťově vydařenou marinádu z citronové šťávy, olivového oleje, šalotky a koření vhodnou na jakékoli bílé maso. Dokonce se kromě ryb hodí i na mořské plody. Skvělá záležitost pro každou zahradní párty, ale my si ji rádi připravujeme i na silvestrovské oslavy a rauty.
1 ks | šalotka | |
4 lžíce | olivový olej | |
2 lžíce | citronová šťáva | |
1 lžíce | provensálské koření | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý pepř |
Nejlepší marinády na maso podle našich čtenářů
Grilovací sezóna se slunečným jarním počasím odstartovala. Máte už svou oblíbenou marinádu, která vás nikdy nezklame? Vybrali jsme pro vás 7 top receptů na marinádu, díky kterým bude grilované maso skvěle ochucené, šťavnaté a při grilování bude vonět až k sousedům!
Grilovačka v přírodě? Mapa 50 grilovacích míst ukáže, kam se vypravit
Léto přímo vybízí ke grilování. Chtěli byste si také užít barbecue v přírodě s přáteli, ale nemáte gril? Přesně pro vás připravila redakce Vaření.cz mapu více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Jídelníček je spíše bohatý na maso vepřové, maso hovězí, možná i drůbeží. Rybí maso v něm často chybí, což je obrovská škoda. Tělo ochuzujeme o spoustu výživných látek.