Citronová bábovka s jogurtem

Další citronová bábovka. Tentokrát s jogurtem. Rychlý recept.


4.8539x
60 min
121×

Ingredience

120 gcukr
90 mlolej
2 ksvejce
0.5 kscitron
1 balíčekprášek do pečiva
1 balíčekvanilkový cukr
1 lžícecitronová kůra
200 gpolohrubá mouka
150 gbílý jogurt

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu. Celá velká vejce dobře vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou nejlépe z bio citronu. Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře společně promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. Zda bábovku máme dobře upečenou vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme. Citronovou bábovku s jogurtem posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a můžeme vychutnávat.


Další skvělé recepty na bábovku


6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky


Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.


6


Pečeme bábovku: Naučíme vás třenou i kynutou variantu


Dnešní díl malého seriálu článků o tradičních českých receptech věnujeme přípravě bábovky. A to jak bábovky kynuté, tak bábovky třené. A příprava je opět krok za krokem.


Pečeme

user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronová bábovka s jogurtem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní