Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu. Celá velká vejce dobře vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou nejlépe z bio citronu. Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře společně promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. Zda bábovku máme dobře upečenou vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme. Citronovou bábovku s jogurtem posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a můžeme vychutnávat.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Pečeme bábovku: Naučíme vás třenou i kynutou variantu
Dnešní díl malého seriálu článků o tradičních českých receptech věnujeme přípravě bábovky. A to jak bábovky kynuté, tak bábovky třené. A příprava je opět krok za krokem.
Autor:null
Zajímavé komentáře
Re: Komentář k receptu Citronová bábovka s jogurtem
Komentář k receptu Citronová bábovka s jogurtem
Citrónová babivka
Re: co delam spatne!!!!
Komentář k receptu Citronová bábovka s jogurtem