Citronová bábovka s jogurtem

Další citronová bábovka. Tentokrát s jogurtem. Rychlý recept.


4.8539x
60 min
121×

Postup přípravy

Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu. Celá velká vejce dobře vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou nejlépe z bio citronu. Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře společně promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou dobře promícháme.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. Zda bábovku máme dobře upečenou vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme.

Citronovou bábovku s jogurtem posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a můžeme vychutnávat.

Další skvělé recepty na bábovku

user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronová bábovka s jogurtem

Zpět na recept